Manuel Terapi

Bilimsel değerlendirme yöntemleri ışığında vücut sistemi ve fasya sistemine yönelik tedavi programını belirler. Fasyal sisteme yönelik geliştirilen manuel terapi tekniklerini ve egzersizlerini uygular.

Manuel Terapi

Manuel terapi, doku elastikiyetini iyileştirmek, eklem hareket açıklığını artırmak, eklem ve yumuşak dokuları mobilize ya da manipüle etmek, rahatlama sağlamak, ağrıyı düzenlemek, yumuşak doku şişkinliğini, inflamasyonu ve hareket kısıtlılığını azaltmak gibi amaçlarla, el ile yapılan tedavilerdir.

Manuel terapi vücudun her bölgesinde kullanılabilir. Omurga problemleri, alt ve üst ekstremite problemleri, çene problemleri ve fibromiyalji gibi durumlar manuel terapinin ilgi alanı içerisindedir. Manuel terapistler hareket bozukluklarını tespit ederek uygun tedavileri uygulama yeteneğine sahiptir.

Manuel terapide yumuşak doku mobilizasyonları, miyofasyal gevşetmeler, masaj, graston tekniği, fonksiyonel mobilizasyon, eklem mobilizasyon ve manipülasyonları, kas enerji teknikleri gibi teknikler kullanılır.

3D Skolyoz tedavisi (Postural Restorasyon)

Omurganın sağa ve sola 10 dereceden fazla eğrilmesi skolyoz olarak tanımlanır. Skolyozda omurga bir tarafa doğru eğrilirken omurlar da kendi eksenleri etrafında döner. Yani skolyoz üç boyutlu bir deformitedir. Bu nedenle vücutta ciddi şekil bozukluklarına sebep olup göğüs kafesi deformitesi ile iç organların çalışmasını etkileyecek seviyeye ulaşabilir. Skolyoz omurgada bir ya da birden çok eğrilikle ortaya çıkabilir. Skolyoz doğumsal, idiopatik (sebebi bilinmeyen) olabileceği gibi altta yatan herhangi bir nöromuskuler hastalığa bağlı olarak da gelişebilir. En sık görülen idiopatik skolyozdur. Skolyoz bebeklik, ergenlik ve yetişkinlik döneminde başlayabilir. Büyüme çağındaki çocuklarda daha sık görülür. Skolyozun ilerleme hızı hastanın yaşı, cinsiyeti, eğriliğin tipi ve büyüklüğüyle değişkenlik gösterir.

Skolyoz kız çocuklarında genelde daha fazla görülür ve daha ciddi şekilde seyreder.

Skolyozun Belirtileri Nelerdir?

  • Başın bir tarafa doğru eğimli olması

  • Göğüs kafesinde asimetri

  • Kürek kemiklerinden birinin diğerine göre daha çıkıntılı olması (bu öne eğilmede daha belirgindir.)

  • Kalçalar ve omuz seviyelerinin eşit olmaması

  • Bacak boylarının aynı olmadığından şikâyet edilmesi

Skolyoz Tanı ve Tedavisi

Skolyoz tanısı için fizik muayene ve tüm omurga röntgen sonuçları yeterli olur. Öncelikle skolyozun derecesi tespit edilir. Tedavi için ergenlik dönemi öncesi tanı konulan hastalarda omurga şekline göre özel hazırlanmış düzeltici korseler uygulanır. Korse tedavisi ile birlikte mutlaka duruş ve egzersiz eğitimi de verilir. Ergenlik dönemi ve sonrasında ise egzersiz uygulamaları tek geçerli tedavi şeklidir.

Atletik performans ve performans beslenmesi


Bir sporcu adayının veya sporcunun önce atlet olması gerekir. Branşı ne olursa olsun iyi bir atlet değilseniz sonuca gidemezsiniz. Atletik performans, bir sporcunun kapasitesini her daim üst seviyede tutmaktır. Kuvvet, devamlılık, hız, reaksiyon,denge, mobilite antrenmanlarda uyguladığımız bazı özelliklerdir.

Spor branşına özgü uygulanan çalışma sistemidir. Atletik performansta; sporcuların dinamik ve statik postür analizleri, kuvvet testi, dayanıklılık testi, çeviklik testi, sürat testi gibi birçok test uygulanmaktadır. .

Çıkan sonuçlara göre sporcunun gelişmesi beklenilen bölümüne göre çalışma prensipleri oluşturulmaktadır. Örneğin, bir futbol veya tenis sporu ile uğraşan sporcunun yaptığı branşa özgü bir değişken özelliğe sahip olması gerekmektedir.

Atletik performans sistemi, bir sporcunun sakatlanma riskini de belirleyen ve riski azaltma için antrene eden bir sistemdir.

Profesyonel sporculariçinse durum biraz daha farklıdır. Üst düzey sporcularda rekabet çok daha çetin olduğundan küçük bir beslenme değişikliği, farklı ayakkabı kullanımı veya psikolojik danışmanlık sporcunun performans gösterdiği dalda şampiyon olmasını sağlayabilmektedir.

Spor Beslenmesi Danışmanlığının İçeriği

  • Sporcuya performans gösterdiği dalda kullandığı enerji sisteminin aktarılması

  • Gerekli enerji miktarının hesaplanması ve antrenmana göre uyarlanması

  • Egzersiz öncesi ve sonrası besin seçimi ve miktarının belirlenmesi

  • Hidrasyon düzeyinin hesaplanması ve antrenman yoğunluğuna göre değiştirilmesi

  • Gerekli durumlarda sporcu gıdalarının planlanması

  • Müsabaka öncesi ve sonrası beslenmenin planlanması

  • Sakatlık durumunda beslenme

Spor Beslenme Danışmanlığını Kimler Almalıdır?

  • Haftada en az 3-4 defa yoğun antrenman yapanlar (Fitness, Crossfit)

  • Dayanıklılık Sporcuları (Maraton, Triatlon, Iron-Man, Bisiklet)

  • Güç Odaklı Sporcular (Olimpik Halter, Boks)

  • Takım ve Bireysel Sporcular (Tenis, Basketbol, Futbol, Voleybol, Su Topu, Motor Sporları)

Kapat

Fitness, boxing, pilates, fizyoterapi, beslenme alanlarında deneyimli ve 'personal training' konusunda uzman kadro.

Çalışma Saatleri

Pazartesi - Cumartesi:
06.30 ile 19.30 saatleri arasında açığız.

Sosyal Hesaplar
Bilgi